Proyek Kampung Loco

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

De laatste nieuwtjes

Hallo lieve sponsors. De meeste zullen al een welverdiende vakantie achter de rug hebben en alweer volop aan het werk zijn. Het lijkt alsof het project ingeslapen is, maar wij hebben even al onze aandacht op festivals gericht (waar we met ons eigen bedrijfje Berdua staan) en afgelopen voorjaar en zomer flink gewerkt. Met veel plezier overigens. Ook nog even een berichtje van huishoudelijke aard: Als jullie mailadres wijzigt, willen jullie dan zo vriendelijke zijn om ons dat door te geven. Bij voorbaat dank.

Nu de stand van zaken met alle laatste mooie en goede berichten

  • In april zijn Ronald en Ilse (onze webmaster met zijn eega) nog even, na een reis door Maleisië en andere gedeeltes van Indonesië, voor 5 dagen in Lombok geweest. Veel te kort natuurlijk, maar ze vonden het heerlijk om alles weer te zien en te kijken hoe het met iedereen ging. Het ergste was dat 2 dagen na hun terugkeer er bij hen ingebroken werd. Ze hadden prachtige filmbeelden gemaakt van de kampung en ook deze films zijn dus gestolen. Letterlijk waren hun woorden: "de verzekering vergoed alles, maar deze beelden zijn uniek en de dief heeft er niets aan". Ze hebben zelfs nog geprobeerd d.m.v. advertenties deze filmpjes terug te krijgen. Jammer, maar de dief had geen behoefte om hierop te reageren.

  • Ook in april had Karin Klomp van K-Art uit Helmond een dag georganiseerd, waarop de tekeningen en schilderijen van haar klasjes en tevens sieraden van haar zelf verkocht werden voor ons project. We hebben hier al eerder aandacht aan gegeven. Hierdoor raakte het weekblad de Peel en Maas uit Venray geïnteresseerd. Zij hielden met ons een telefonisch interview, wat gepubliceerd werd op donderdag 26 april. Hierop reageerden Wim en Joyce uit Venray. Zij zijn een avond komen praten en vertelden dat ze 9 oktober in Lombok zijn. Het toeval wil dat we elkaar daar weer gaan ontmoeten. Van Wim kregen we een paar weken later een telefoontje. Hij had bij Hans Anders 2 dozen vol met brillen meegekregen voor ons project. Deze gaan wij dus nu proberen (zonder dat er iets stuk gaat!!!) in kampung Loco te krijgen.

  • In juli is de familie Geurts, die al in afgelopen december/januari in Lombok waren, weer terug gegaan. Nu wilden ze wat langer in kampung Loco blijven om iedereen wat beter te leren kennen. Zij kwamen dolenthousiast en met mooie verhalen terug. Deze komen beslist nog een keertje op de site te staan. De familie Geurts denkt volop mee hoe we verder kunnen met het project en hebben vaak dezelfde ideeën als waar wij mee rondlopen. Zij hebben ons weer helemaal gelukkig gemaakt met een flinke sponsoring waar we in overleg met de jongens in Indonesië weer een goede bestemming voor gaan zoeken. Familie Geurts kent de kampung nu geheel uit eigen ervaring en is net zo enthousiast over dit dorpje als wij. Dit bevestigt ons gevoel dat kampung Loco een geweldig positieve uitstraling heeft en zeker de moeite waard is om te helpen verder op te bouwen.

  • Theo Kleeven uit Venlo kreeg via familie Pijpers (een van de sponsors) te horen van ons project. Hij en Sjan hadden ons uitgenodigd om een avond te komen kennismaken en het werd een geweldig leuke avond, waarbij Theo ons goed nieuws vertelde. Hij heeft binnenkort zijn 25jarig dienstjubileum en wil de opbrengst hiervan beschikbaar stellen aan ons projekt. Wauw!! Wat lopen er toch geweldige mensen rond!

  • We hadden Theo en Sjan wat flyers gegeven en deze kwamen terecht bij Jacques-Paul Thijssen. Hij besprak dit met zijn vrouw en ook zij schreven zich in als nieuwe sponsor. Het balletje rolt weer!! Welkom familie Thijssen.

  • Zoals al eerder gemeld wordt op 7 oktober het festival Seni Budaya gehouden in de Oranjerie in Roermond. Een Pencak Silat gala waarmee zij o.a. de aandacht gaan vragen voor ons project. We zijn samen met Ronald en Ilse (die ons die dag daar gaan vertegenwoordigen) op een voorbespreking geweest bij (guru) Rob en Tamara Brandt. Dit was een super mooie avond met prachtige gedachte wisselingen. We vragen ook jullie aandacht voor deze mooie happening. Voor het hele programma zie www.senibudaya.nl of www.satriapusaka.nl. Ze doen hun uiterste best om ons project onder de aandacht te brengen. We zijn ontzettend benieuwd hoe deze dag gaat verlopen. Wijzelf zullen dan net in Indonesië aankomen en hier dus niet bij kunnen zijn. We wensen Rob, Tamara, Leon en alle andere mensen van de organisatie heel veel succes en we bewonderen hun inzet. Dankjewel!!!

  • Vorig jaar en dit jaar ontvingen wij van Eful (een van de jongens van het project) een bericht dat een anonieme sponsor een bedrag bij hem achter gelaten had. We weten nog steeds niet wie het is, maar ontvingen vorige week bijgaande brief. (Zie de andere bijlage.) Twee mensen uit Utrecht die we nog nooit gezien, gesproken of ontmoet hebben, hebben op eigen houtje de kampung bezocht en onze site. Ze gaan dus volgens de brief voorlopig niet meer naar Indonesië en gunnen het project hun laatste ruphia’s. We zullen ze dankbaar gebruiken voor de medicijnen. Wat zouden we ze graag persoonlijk willen bedanken!!

Dit is dus op dit moment de laatste stand van zaken. Zoveel mensen zetten zich in voor het project. We worden er stil van. Het mooiste van alles vinden we, dat we in Nederland, waar de kranten bol staan van negatieve berichten, zoveel moois mee mogen maken.

Vanaf 6 oktober kunnen jullie dus weer onze verhalen verwachten. We zullen proberen jullie zo volledig mogelijk verslag te geven van ons bezoek aan kampung Loco. Wij zijn in die periode bereikbaar via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Lieve mensen, grote of kleine sponsors (voor ons zijn jullie allemaal groot)

HEEL ERG BEDANKT!

 

Receive Newsletter

To receive our newsletter automatic, please send an e-mail with only your name and e-mail address to marijkejoep@yahoo.com