Proyek Kampung Loco

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nieuwsbrief september 2011

Iedereen een fijne vakantie gehad en heerlijk uitgerust en genoten? We hopen dat jullie allemaal de vakantie hadden, waarop je gehoopt hebt. Oké, het weer was niet perfect, maar het weer is wat het is en daar moeten we het gewoon mee doen.
Voor ons zit het festivalseizoen er ook weer op. Het was weer een mooie en gezellige tijd. Tussendoor is er aardig wat gebeurd met ons project en we praten jullie dan ook even bij.

                                                                                        

Eind mei hebben alle kinderen weer de benodigde spullen gekregen voor het nieuwe schooljaar. Het is bij een aantal van 105 kinderen een behoorlijke klus. Alleen al het kopen van de nieuwe schoenen ieder jaar. Wie heeft welke maat en klopt dat ook. De uniformen, welke maat en dan hebben we ook nog te maken met 22 verschillende scholen. Maar Eful, Cuk, Adi en Boung hebben het weer geklaard en we zijn hartstikke trots op hen.              

De spontane donaties blijven binnen komen: Mensen die een bedrag overmaken met de woorden: “Jullie weten wel, waar het nodig is.”  Daarbij willen we toch even iemand extra vermelden: Sjef van der Ligt. Toen we net met het project begonnen, deed hij de verbouwing van ons huisje in Nederland. Bij het afrekenen daarvan, gaf hij ons een bedrag en zei: “Koop er maar medicijnen voor.” Door die woorden, hebben we een nieuwe tak toegevoegd en een geweldig systeem op kunnen zetten, waarbij we de mensen kunnen helpen met medicijnen en ondersteuning bij de kosten van dokter en ziekenhuisbezoek. Sinds afgelopen jaar helpen we ook de vrouwen, zodat ze naar het ziekenhuis kunnen voor de bevalling, indien nodig uiteraard. Sjef stuurde ons een mailtje waarin hij vermeldde dat hij en zijn familie weer een bijdrage wilde sturen. Toen beseften we pas echt, dat door zijn woorden van toen, ons project weer een heel belangrijk onderdeel toegevoegd heeft, buiten de ondersteuning van de schoolkinderen. Dankjewel Sjef en familie.

Ook hebben we nog een bijzonder triest, maar ook een heel mooi verhaal mee mogen maken: We kregen een telefoontje van Toon van Gogh. Zijn lieve vrouw Mieke (moeder van kleine Joep) was, veel te vroeg, overleden. Mieke had nog veel dromen, waaronder iets voor de kinderen te gaan doen. Ze helpen en ondersteunen. Het heeft niet meer zo mogen zijn. Ze wilden nog met z’n drietjes naar Indonesië gaan, maar dat is niet meer gelukt. Bij Mieke in het ziekenhuis lag in die periode Michelle. Een meisje wat ook geknokt heeft voor haar leven. Toon wilde Mieke’s droom toch waar maken en heeft daarop Michelle en haar vriend Richard een reis aangeboden naar Indonesië. Michelle wilde daar toch een gebaar maken namens Mieke en daar kwamen wij dus in beeld. Toon nam contact met ons op en dan valt weer alles op zijn plaats. Wij hadden een jongen, waarvan de sponsor zich noodgedwongen moest terug trekken. Toon wilde graag de sponsoring van Nasup overnemen en Michelle en Richard hebben Nasup dan ook bezocht in de kampung. Helaas hebben wij zelf Mieke nooit leren kennen, maar de wereld is klein en vele mensen in onze kenniskring kenden haar wel. Uit de vele verhalen, hebben we geleerd dat Mieke een mooi, bijzonder en lief mens was. Toon, dankjewel voor het vertrouwen en dat we jouw hebben mogen leren kennen en we kijken er naar uit om jou en Joep ooit in Lombok te mogen ontvangen!

                                                                                                             

In juli werd er een verhaal gepubliceerd van ons in “dé Weekkrant Limburg” Voor ons weer een kans om ons project te kunnen promoten. Het werd net gepubliceerd voor het festival “Bospop”, met leuke gevolgen. Mensen kwamen spontaan ons standje in om over Indonesië te praten. Het leverde ook maar liefst 4 nieuwe sponsors op. We kregen zelfs geld in de handen geduwd voor het project. Geweldig allemaal. Een week later stonden we op het festival “Bantopa” ook in Weert. En ook daar ging het feest door. Mensen kwamen naar ons toe, die we al jaren niet meer gezien hadden en gaven weer spontaan een donatie. Lieve, lieve mensen dankjewel.

Ook hebben we jammer genoeg afscheid moeten nemen van een paar sponsors. Met alle respect uiteraard, want zij hebben de kinderen toch de nodige jaren verder geholpen. Het zal een beetje moeilijk worden om voor deze 2 kinderen een nieuwe sponsor te vinden, aangezien ze al wat ouder zijn en dus meer kosten vragen van de sponsor. We zijn er echter van overtuigd dat dit ons gaat lukken. Het engeltje op onze schouder heeft ons tot nu toe nog nooit in de steek gelaten, dus we gaan gewoon door.

Langzaam maar zeker gaan we ons nu weer voorbereiden op ons verblijf in Lombok. Het duurt nog even. We vertrekken eind november. Maar tot die tijd hebben we ook de kans om nog wat lieve vrienden en sponsors op te zoeken. In het festivalseizoen, zijn we immers alle weekenden bezet.

Nogmaals, als jullie meer informatie foto’s e.d. van jullie sponsorkind willen hebben, laat het ons even weten. Wij gaan de familie dan even opzoeken en sturen jullie alles op. Stuur een mailtje en wij regelen het.  Mailadres: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Op de startpagina van de website www.proyekkampungloco.com zie je linksonder een link naar FACEBOOK. Ook mensen die niet op FACEBOOK zitten kunnen toch naar deze site van het project. We zullen in onze periode op Lombok straks weer de foto’s hierop zetten.

Als we dit verhaal terug lezen is het net of we dingen vergeten zijn, maar het was voor ons persoonlijk een hele intensieve en indrukwekkende tijd de afgelopen maanden. Oude vrienden en collega’s die weer terug in beeld kwamen. Het emotionele verhaal van Mieke. Maar emoties zijn niet in woorden te vertalen. Toch allemaal heel erg bedankt. Wat zijn we rijk dat we dit mogen doen, namens jullie geweldige mensen met het hart op de juiste plaats.

Nederland moet bezuinigen, we horen de laatste dagen niets anders. Dan waardeer je toch nog meer dat er mensen zijn die niet opgeven en ons blijven helpen.

TERIMA KASIH BANYAK……HEEL ERG BEDANKT!


 

Aanmelden nieuwsbrief

Om u aan te melden voor de nieuwsbrief stuurt u een e-mail met alleen uw naam en e-mail adres naar marijkejoep@yahoo.com